Skip to main content

INDUSTRI

Rebteknikerens håndværkere er certificeret som industriklatrere. Med brugen af rebteknik kan håndværkeren komme til opgaver, hvor lift ikke kan eller må køre.

BOLIGFORENINGER

Rebteknikerens håndværkere er certificerede erhvervsklatrere, hvilket betyder, at de arbejder på tage og facader i liner og sele, hvilket sparer kunderne for udgiften til stillads.

ARKITEKTONISKE BYGNINGER

Anderledes bygninger kan være svære at vedligholde, fordi de er svære at komme til udefra. Når I modtager tilbud fra Rebteknikeren, får I håndværker og adgangsvej i én pris.

ROPE ACCESS

I starten af 1980’erne stod briterne over for en udfordring. Der var brug for en metode til at arbejde sikkert og effektivt i højderne på boreplatformene.

Dette blev startskuddet til rope access, som i dag er den sikreste arbejdsmetode til opgaver i højden. ​

Hvad er rope access?

Direkte oversat betyder det “reb adgang”. På dansk kaldes teknikken blandt andet også for erhvervsklatring, industriklatring, arbejdsklatring og rebteknik.

​Denne form for erhvervsklatring er stadig en forholdsvis ny arbejdsmetode i Danmark, og det er de færreste, som har hørt om den.​

I dag er der uddannet over 30.000 klatrere, som dagligt løser opgaver verden over med erhvervsklatring. Alle har taget den britiske IRATA-uddannelse, som forløber over 5 dage.

En ny og smart metode

Udover at der er økonomiske og tidsmæssige besparelser, når man benytter rope access, er det også en sikker metode for håndværkerne, når de skal udføre deres opgave.

Når vi gør klar til en opgave i højderne, sammensætter vi et system, som sikrer håndværkerne, hvis de skulle falde ned. Med solide stolper fastgjort til tagkonstruktionen sikrer vi, at rebene vil holde håndværkeren, hvis uheldet skulle ske.

Derudover har Rebteknikeren stort fokus på sikkerhed. Vi arbejder altid minimum 2 mand sammen samtidig med, at vi har en supervisor til stede, som sørger for den overordnede sikkerhed.

Der er derfor mange gode grunde til at benytte denne metode frem for eksempelvis stilladser.

Hvis du er interesseret i at vide mere om den britiske rope access uddannelse, kan du læse mere her: www.irata.​org.

​Den foretrukne løsning​

I England er rope access langt mere udbredt end herhjemme. Her benytter, blandt andre, kommunerne metoden frem for stilladser til opgaver i højden – og dette er der god grund til.

Det startede med, at en kommune ville undersøge, om hvorvidt rope access eller stillads var den billigste arbejdsmetode. De hyrede således to britiske entreprenører til at fuge imellem betonelementer i en række nyopførte boligblokke; den ene med stillads og den anden med brugen af rope access.

Efter opgaven var afsluttet, kunne kommunen se, at der med rope access var helt op mod 40 % at spare. Derudover blev opgaven udført på den halve tid, da der ikke blev brugt tid på opsætning og nedtagning af stillads.

Kontakt os

Vil du vide mere om, hvad vi kan gøre for jer, så kontakt os enten via telefon 20 90 28 10 eller via vores kontaktformular i dag.